کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

وزیر خارجه پاکستان: ایران و پاکستان مصمم به توسعه روابط هستند

وزیر خارجه پاکستان در نشست خبری با همتای ایرانی گفت که دو کشور مصمم به توسعه روابط هستند و تروریسم هم چالش مشترکی در مقابل دو طرف است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۹ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 29
کد خبر: ۲۲۵۷۷۳

به گزارش راهبرد معاصر، جلیل عباس جیلانی وزیر خارجه پاکستان امروز (دوشنبه) نهم بهمن ماه در نشست خبری مشترک با حسین امیرعبداللهیان، ضمن خیرمقدم به همتای ایرانی بیان کرد: مراتب خوشحالی عمیق خود را برای خوشامدگویی به امیرعبداللهیان و هیأت همراه به پاکستان اعلام کنم. پس از تماس تلفنی ۱۹ ژانویه او دعوت سفر به پاکستان را پذیرفت و این سفر ظرف مدت کوتاهی هماهنگ شد که این نشانگر اراده دو کشور برای تقویت روابط است. وی افزود: دو کشور مبتنی بر برادری و دوستی روابط خود را استحکام بخشیده‌اند.

 

وزیر خارجه پاکستان بیان کرد: امروز درباره موضوعات دوجانبه بحث و تبادل نظر کردیم و تلاش کردیم مام موضوعات را در موضوعات خود بگنجانیم.

 

وی گفت: روابط دو کشور نه تنها برای توسعه و رفاه دو کشور دارای ارزش و اهمیت است بلکه منبع مهمی برای صلح و ثبات پایدار در منطقه است. ایران و پاکستان مصمم هستند نسبت به توسعه روابط. جلیل عباس جیلانی عنوان کرد که خطر تروریسم چالش مشترکی در برابر دو کشور است.

 

وزیر خارجه پاکستان گفت: دو کشور مصمم هستند رویکردی مبتنی بر همکاری برای مقابله با خطر تروریسم اتخاذ کنند و این از طریق تقویت مکانیسم های همکاری سازمانی بین دو کشور قابل انجام است.

 

وی گفت: احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور از اصول همکاری دو کشور است. افتتاح بازارچه‌های مشترک مرزی و انتقال خط برق ایران در آوریل ۲۰۲۳ نشانگر تعهد و اهتمام دو کشور نسبت به این موضوع است. امروز توافق کردیم برای عملیاتی کردن پنج بازارچه مرزی دیگر اقدام لازم را صورت دهیم.

 

جلیل عباس جیلانی بیان کرد: نشست امروز ما دارای نتایج ملموسی بود؛ مورد اول مکانیسم مشاوره سطح عالی در سطح وزرای خارجه است که این مکانیسم به صورت متناوب و منظم در ایران و پاکستان با هدف پیشرفت در همکاری‌های دو کشور تشکیل خواهد شد. توافق کردیم در خصوص ضرورت همکاری‌های مشترک در خصوص مبارزه و برخورد و رفع نگرانی‌های دو کشور در خصوص نگرانی‌های امنیتی و توافق کردیم افسران رابط منصوب و به تربت و زاهدان اعزام شوند. در آینده نزدیک چند بازارچه مرزی بین دو کشور ایجاد و عملیاتی خواهد شد.

 

وزیر خارجه پاکستان همچنین گفت: توافق کردیم نسبت به تقویت همکاریها بین دو کشور و نیازمند اجرای توافقات قبلی بین دو کشور برای مقابله با چالش تروریسم هستیم. سفر امروز نشانگر روابط قوی بین دو کشور است و از آقای رئیسی دعوت کردیم سفری به اسلام‌آباد داشته باشد. از دولت و ملت ایران سپاسگزار خواهیم بود که در اولین فرصت سفر آقای رئیسی سفری به پاکستان داشته باشد.

 

وزیر خارجه پاکستان یک بار دیگر به امیرعبداللهیان به خاطر حضور در پاکستان خیرمقدم گفت.

 

وزیر خارجه پاکستان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «چطور در کوتاه‌ترین زمان توانستیم روابط خود را عادی کنیم؟» گفت: در ۷۰ سال گذشته روابط قوی بین دو کشور برقرار بوده و دارای اشتراکات مهم تاریخی و دینی هستیم. کانال‌های ارتباطی متعددی بین دو کشور وجود دارد. توانستیم درکی مشترک بین دو کشور از آنچه رخ داد ایجاد کنیم. یک احساس و برداشتی در پاکستان وجود دارد که صلح و امنیت ایران نه فقط برای پاکستان بلکه برای کل منطقه مهم است و چنین برداشتی هم در ایران وجود دارد.

 

وزیر خارجه پاکستان همچنین گفت: توافق کردیم نسبت به تقویت همکاری‌ها بین دو کشور و نیازمند اجرای توافقات قبلی بین دو کشور برای مقابله با چالش تروریسم هستیم. سفر امروز نشانگر روابط قوی بین دو کشور است و از آقای رئیسی دعوت کردیم سفری به اسلام‌آباد داشته باشد. از دولت و ملت ایران سپاسگزار خواهیم بود که در اولین فرصت بعد از انتخابات در پاکستان، آقای رئیسی سفری به پاکستان داشته باشد./ فارس

ارسال نظر